Home Gadgets Internet providers en de ontwikkeling van het internet

Internet providers en de ontwikkeling van het internet

0
Internet providers en de ontwikkeling van het internet

Het internet is tegenwoordig onmisbaar in onze maatschappij. Jaren geleden schreven we nog brieven, lazen een papieren krant en keken we uitsluitend analoge televisie. Tegenwoordig is dat haast niet meer voor te stellen. Dankzij de diverse internet providers is er in vrijwel ieder huishouden en bedrijf een internetaansluiting en is er in bijna overal in Nederland een 3G of 4G netwerkdekking.

Internet providers en de ontwikkeling van internet

Wie in de jaren ’90 van de vorige eeuw is opgegroeid weet vast nog goed dat de eerste internetverbinding via de telefoonlijn verliep. Het internet was in die tijd heel erg langzaam, onstabiel en duur. Bovendien was je telefonisch niet bereikbaar als je op internet zat. Wat een verschil met tegenwoordig! Internet providers hebben niet stil gezeten en de ontwikkeling die het internet heeft doorgemaakt is enorm. Met name de komst van ASDL was op internetgebied een ware aardverschuiving. Internet providers konden ineens snel en betrouwbaar internet leveren voor meerdere apparaten. Deze ontwikkeling bracht voor zowel consumenten als bedrijven allerlei kansen.

Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven

Door de ontwikkeling van internet was het steeds beter mogelijk om meerdere apparaten op hetzelfde netwerk aan te sluiten. Internet providers en ontwikkelaars van technische gadgets zijn hier handig op in gesprongen door steeds meer apparatuur te ontwikkelen die werken op een online verbinding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan smartphones, tablets, laptops en interactieve televisie. Internet providers zorgen ervoor dat je overal in huis gebruik kan maken van snel en veilig internet op allerlei verschillende apparaten. Dat internet een steeds grotere rol in ons leven speelt is niet alleen te merken aan de continue ontwikkeling van internet providers, maar ook bijvoorbeeld aan het hedendaagse onderwijs. Het lesprogramma is er steeds meer op gericht dat jongeren volop gebruik maken van internet.

Thuis aan het werk

Niet alleen in de gezinssituatie speelt internet een steeds belangrijkere rol, maar ook op de werkvloer is dit het geval. Internet providers faciliteren steeds meer de mogelijkheid om op locatie op een veilige manier online te werken. Het nieuwe werken, dus vanuit huis of een andere locatie werken, is grotendeels te danken aan de mogelijkheden die internet providers bieden. Werknemers en zzp’ers zijn hierdoor een stuk onafhankelijker en kunnen steeds meer zelf bepalen waar en wanneer ze aan het werk gaan. Het is duidelijk; internet is een onmisbaar onderdeel van onze samenleving.