Home Algemeen Hoe je deze winter warm en gezond doorkomt

Hoe je deze winter warm en gezond doorkomt

0
Hoe je deze winter warm en gezond doorkomt

Het wordt natuurlijk steeds kouder de afgelopen maanden, waardoor het aantal mensen dat ziek wordt stijgt. Het is zodoende dan ook erg belangrijk om jezelf deze maanden goed te beschermen tegen de kou en de griepjes. In deze blog geef ik tips hoe je de winter veilig en griepvrij moet doorkomen.

Voedsel

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om gezond te zijn. Gezond voedsel en een sportieve levensstijl hebben een grote impact op onze weerstand en zijn dan ook de basis van een griepvrije winter. Vitamines en mineralen zijn vooral erg belangrijk, dus vergeet niet elke dag aan je portie fruit en groenten te komen. Het wordt aangeraden om minimaal 200 gram fruit en minimaal 250 gram groenten te eten per dag. Vitaminesupplementen kunnen natuurlijk ingenomen worden, maar deze moeten niet als een vervanging gezien worden. Deze supplementen zijn bedoelt om eventuele tekorten aan te vullen. Vooral vitamine C is belangrijk om de weerstand hoog te houden en die virussen geen kans te geven.

Kleding

Maar ook de kleding is natuurlijk erg belangrijk. Het kan deze wintermaanden erg koud zijn, regen, sneeuw en barre temperaturen. Probeer bij regen niet te lang in de natte kleding te lopen. Je lichaam koelt namelijk heel erg af door het dragen van natte kleding. Dus wacht na een flinke regenbui niet thuis tot de broek vanzelf opdroogt, maar trek lekker een warme joggingbroek aan zodra je binnen bent. Vergeet bovendien thuis niet je voeten warm te houden door dikke sokken of pantoffels aan te trekken. Je voeten en handen koelen namelijk het eerste af doordat deze het verst verwijdert zijn van het hart. Doordat de doorbloeding slechter is bij koude temperaturen voer je bovendien minder goed je afvalstokken af. Bij koude temperaturen of bij sneeuw is het een goed idee om laagjes kleding te dragen. Door het dragen van laagjes ontstaat er namelijk een laagje verwarmde lucht tussen elk kledingstuk, waardoor dit je lichaam warmer houdt dan één hele dikke trui.

Hygiëne

Ten slotte is het ook belangrijk om hygiënisch te werk te gaan. Doordat er zoveel mensen ziek worden deze maanden, loop je ook een veel grotere kans om in aanraking te komen met een ziek persoon. Om te voorkomen dat jij aangestoken wordt, kan je een aantal maatregelen treffen. Zo is het natuurlijk belangrijk om vaak je handen te wassen, zeker als je vaak handen schudt. Ook kan het handig zijn om voorwerpen die vaak door meerdere mensen worden aangeraakt om de zoveel tijd schoon te maken, zoals afstandsbedieningen, deurknoppen en toetsenborden.