Home Algemeen Weg met dat vuil, afvalbak huren snel!

Weg met dat vuil, afvalbak huren snel!

0
Weg met dat vuil, afvalbak huren snel!

Ik ben ondernemer in de Randstad en ik ben de laatste tijd erg bezig met het duurzaamheid en ‘groenheid’ van mijn onderneming. Ik heb sinds kort zelfs zonnepanelen laten installeren bovenop mijn bedrijf. Daarnaast heb ik de leveranciers van papier en andere producten veranderd naar een onderneming die net zo groen of zelfs groener is dan mijn bedrijf. Maar tot mijn verbazing kreeg ik laatst een tip om te gaan besparen op mijn afvalverwerking.

Een afvalbak huren, kan dat dan duurzamer? Het kon niet alleen duurzamer maar ook goedkoper volgens een van mijn werknemers. Die had bij een bedrijf gewerkt dat echt een schrijntje van de kosten kwijt was voor afvalverwerking. Maar mijn tegenargument was als volgt. De duurzaamheid van de afvalverwerking zal dan wel niet zo goed zijn als onze huidige, en daar doe ik juist voor. Hij stelde me voor aan een bedrijf dat zowel in prijs beter was en vergelijkbaar in duurzaamheid was. Dus ik was verkocht!

De voordelen van een duurzame afvalverwerker.

Een duurzame afvalverwerker denkt ten allen tijden met je mee. Dit is ook te merken aan de samenwerking. Sinds ik ben overgestapt hebben ze me echt uitstekend geholpen met mijn afvalverwerkingsproces. Die is nu helemaal verduurzaamd. Je vraagt je af hoe we dat voor elkaar gekregen hebben? Nou dat zal ik je vertellen. We zijn begonnen met analyseren wat voor soort afval er binnen in mijn bedrijf wordt gecreëerd. Dit leek in eerste instantie niet erg verschillend maar ik kan dus een afvalbak huren die ervoor zorgt dat mijn afval goed gescheiden wordt.  Althans dat doet het afvalverwerkingsbedrijf voor mij. Dus ik hoef mij niet druk te maken over elk soort afval scheiden. Het kan in één afvalbak en die wordt uiteindelijk voor mij gescheiden bij het afvalverwerkingsbedrijf. Dat is toch helemaal top!

Duurzaamheid gaat voor alles!

Ik ben van mening dat duurzaamheid een goede toekomst garandeert voor de toekomstige generaties. Het is namelijk noodzakelijk om hier echt bij stil te staan. De opwarming van de aarde is een feit en dat is te merken aan die lange zomer die we gehad hebben. Voor de koukleumen is dit niet erg natuurlijk, maar het gaat zeker effect hebben op het klimaat. Dit zorgt er weer voor dat alle natuur ontregeld wordt. Dus ik stel voor dat wij ondernemers ervoor moeten zorgen dat onze bedrijven verduurzamen en samen kunnen we ervoor zorgen dat het klimaat behouden wordt.

Heb jij nog tips of weetjes om mijn bedrijfje te verduurzamen? Laat het me weten via het contactformulier!