Home Financieel Een cursus volgen voor je werk: slim!

Een cursus volgen voor je werk: slim!

0
Een cursus volgen voor je werk: slim!

Het is altijd verstandig om een cursus of opleiding te volgen die past je werk. Je wilt immers op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en nieuwe technieken op jouw werkgebied. Of dat nu gaat om het verhogen of verbreden van je IT kennis of om het opdoen van technieken voor de nieuwste kapsels, het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Dat is niet alleen belangrijk voor jou als werknemer, maar ook je werkgever zal er blij mee zijn. Hij of zij kan de klanten dan garanderen dat de werknemers op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied.
IT kennis

Investeren in de toekomst van het bedrijf

Cursussen zijn over het algemeen niet heel goedkoop. En dat wil je ook helemaal niet. Want je wilt zeker weten dat je echt iets nieuws leert tijdens zo’n cursus. Door een cursus van een goede kwaliteit aan te bieden aan je werknemers, zorg je ervoor dat het kennisniveau in je complete bedrijf omhoog gaat. En dat kost geld. Geld dat je later weer (gemakkelijk) terugverdient als blijkt dat je werknemers een stuk efficiënter kunnen werken. Uiteindelijk ben je dus, door het aanbieden van cursussen aan je werknemers, bezig met het investeren in je eigen bedrijf.

Zelf een cursus doen, dat kan natuurlijk ook

Voor veel werkgevers is “de computer” een moeilijk iets. Vooral de oude garde heeft in het begin van het bedrijf niet met computers gewerkt. Voor hen is automatisering maar een eng iets. Om over die “angst” heen te komen, kan het heel verstandig zijn om diverse basis-cursussen te volgen. Gewoon om vertrouwd te raken met het nieuwe werken. Je bent dan minder bang om fouten te maken en áls je een keer iets niet goed doet, dan weet je hoe je dat weer kunt herstellen. Het is sowieso verstandig als werkgever om eens mee te gaan op een cursus (bedrijfshulpverlening bijvoorbeeld). Je ziet je medewerkers dan ook eens op een andere manier.

Een cursus of workshop “voor de leuk”

In veel bedrijven is een personeelsvereniging aanwezig. Deze vereniging heeft de mogelijkheid om verschillende activiteiten te organiseren. Deze activiteiten kunnen werkgerelateerd zijn, maar ook totaal buiten het werk om. Zo kun je daar bijvoorbeeld een webshop kerststukjes maken of een cursus handlettering volgen. Deze activiteiten zorgen voor onderlinge verbondenheid en maken dat de werknemers eens iets anders hebben om over te praten. Ook geven deze cursussen en/of workshops ontspanning.