Home Reviews E-bike kopen? Lees mijn 6 tips!

E-bike kopen? Lees mijn 6 tips!

0
E-bike kopen? Lees mijn 6 tips!

E-bike kopen? Dan lees je natuurlijk eerst mijn 6 tips! Zo koop je geen ‘fiets in de zak’. De aankoop van een elektrische fiets, oftewel e-bike, vormt een investering en vraagt daarom een goede voorbereiding. Ga je een e-bike kopen? Lees de 5 tips voor een goede voorbereiding!

1.    Bepaal waarvoor je de e-bike gaat gebruiken

E-bikes zijn er in vele soorten en maten, ontworpen voor verschillende mensen met verschillende wensen. De manier waarop je de e-bike gaat gebruiken is medebepalend voor de beste keuze. Daarom zal de adviseur/verkoper vragen waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken. Ga je de e-bike gebruiken als woon-werkverkeer? Ga je met de kinderen op pad? Of ga je lange afstanden fietsen door de bossen of door de bergen? Bepaal voordat je de e-bike gaat kopen waarvoor je de fiets het meest gaat gebruiken en leg dit uit aan de verkoper. Zo ontvang je het beste advies!

2.    E-bike kopen? Bepaal vooraf je budget

E-bikes heb je niet alleen in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende prijsklassen. Ga je een e-bike kopen? Bepaal dan van tevoren je budget. Vanaf ongeveer €1500,- koop je een e-bike van goede kwaliteit. Ga je naast kwaliteit ook voor wat meer luxe en comfort, dan moet je denken aan e-bikes vanaf €2400,-.

3.    Maak een proefrit

Heb je besloten om een e-bike te kopen? Bezoek een testcenter en maak een aantal proefritten. Alleen door het maken van een proefrit kun je een e-bike ervaren. Door meerdere proefritten te maken kun je bijvoorbeeld het verschil ervaren in gebruiksgemak en comfort.

4.    Vraag advies over de accu en nodige accucapaciteit

De accu van de e-bike is een van de belangrijkste onderdelen. Als je weet waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken, dan kun je bepalen welke e-bike accu het beste bij jou past. Hoe langer je wil fietsen zonder de accu op te laden, des te sterker de accu moet zijn. Ga je een e-bike kopen? Laat je dan goed adviseren en bepaal daarna welke accu het beste is voor jouw situatie!

5.    Koop in de buurt

Je kan een e-bike kopen bij een lokale fietsenwinkel, lokale fietsenspeciaalzaak maar ook online. Wil je snel geholpen worden bij vragen en gegarandeerd goede service ontvangen nadat je de e-bike hebt gekocht? Dan is het verstandig om een e-bike te kopen bij de lokale fietsenwinkel of fietsenspeciaalzaak. Zij zijn altijd dichtbij en de aftersales is lokaal ingericht.

6.    E-bike gekocht? Laat hem afstellen op jou voorkeuren

Wordt de e-bike thuisbezorgd? Zorg dan dat je thuis bent en vraag de bezorger, vaak een e-bike adviseur, om de fiets af te stellen op basis van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het zadel en de stand van het stuur.