E-bike kopen? Lees mijn 6 tips!

E-bike kopen? Dan lees je natuurlijk eerst mijn 6 tips! Zo koop je geen ‘fiets in de zak’. De aankoop van een elektrische fiets, oftewel e-bike, vormt een investering en vraagt daarom een goede voorbereiding. Ga je een e-bike kopen? Lees de 5 tips voor een goede voorbereiding!

1.    Bepaal waarvoor je de e-bike gaat gebruiken

E-bikes zijn er in vele soorten en maten, ontworpen voor verschillende mensen met verschillende wensen. De manier waarop je de e-bike gaat gebruiken is medebepalend voor de beste keuze. Daarom zal de adviseur/verkoper vragen waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken. Ga je de e-bike gebruiken als woon-werkverkeer? Ga je met de kinderen op pad? Of ga je lange afstanden fietsen door de bossen of door de bergen? Bepaal voordat je de e-bike gaat kopen waarvoor je de fiets het meest gaat gebruiken en leg dit uit aan de verkoper. Zo ontvang je het beste advies!

2.    E-bike kopen? Bepaal vooraf je budget

E-bikes heb je niet alleen in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende prijsklassen. Ga je een e-bike kopen? Bepaal dan van tevoren je budget. Vanaf ongeveer €1500,- koop je een e-bike van goede kwaliteit. Ga je naast kwaliteit ook voor wat meer luxe en comfort, dan moet je denken aan e-bikes vanaf €2400,-.

3.    Maak een proefrit

Heb je besloten om een e-bike te kopen? Bezoek een testcenter en maak een aantal proefritten. Alleen door het maken van een proefrit kun je een e-bike ervaren. Door meerdere proefritten te maken kun je bijvoorbeeld het verschil ervaren in gebruiksgemak en comfort.

4.    Vraag advies over de accu en nodige accucapaciteit

De accu van de e-bike is een van de belangrijkste onderdelen. Als je weet waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken, dan kun je bepalen welke e-bike accu het beste bij jou past. Hoe langer je wil fietsen zonder de accu op te laden, des te sterker de accu moet zijn. Ga je een e-bike kopen? Laat je dan goed adviseren en bepaal daarna welke accu het beste is voor jouw situatie!

5.    Koop in de buurt

Je kan een e-bike kopen bij een lokale fietsenwinkel, lokale fietsenspeciaalzaak maar ook online. Wil je snel geholpen worden bij vragen en gegarandeerd goede service ontvangen nadat je de e-bike hebt gekocht? Dan is het verstandig om een e-bike te kopen bij de lokale fietsenwinkel of fietsenspeciaalzaak. Zij zijn altijd dichtbij en de aftersales is lokaal ingericht.

6.    E-bike gekocht? Laat hem afstellen op jou voorkeuren

Wordt de e-bike thuisbezorgd? Zorg dan dat je thuis bent en vraag de bezorger, vaak een e-bike adviseur, om de fiets af te stellen op basis van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het zadel en de stand van het stuur.

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

De perfecte trouwfotograaf vinden met Happix: tips voor je huwelijksdag

Je huwelijksdag is een van de meest speciale en onvergetelijke dagen in je leven. Het vinden van de perfecte trouwfotograaf kan een grote bijdrage...

Bouw je schuur om tot hobbyruimte/werkplaats

Een schuur kan de perfecte plek zijn om je hobby uit te oefenen. Of het nu gaat om houtbewerking, metaalbewerking, schilderen of een andere...

Wat is de voordeligste manier om een ​​financiële plan te maken met behulp van uw bedrijf?

Het creëren van een financiële plan voor uw bedrijf is een belangrijk onderdeel van het creëren van een succesvol bedrijf. Uw financiële plan geeft...