E-bike kopen? Lees mijn 6 tips!

E-bike kopen? Dan lees je natuurlijk eerst mijn 6 tips! Zo koop je geen ‘fiets in de zak’. De aankoop van een elektrische fiets, oftewel e-bike, vormt een investering en vraagt daarom een goede voorbereiding. Ga je een e-bike kopen? Lees de 5 tips voor een goede voorbereiding!

1.    Bepaal waarvoor je de e-bike gaat gebruiken

E-bikes zijn er in vele soorten en maten, ontworpen voor verschillende mensen met verschillende wensen. De manier waarop je de e-bike gaat gebruiken is medebepalend voor de beste keuze. Daarom zal de adviseur/verkoper vragen waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken. Ga je de e-bike gebruiken als woon-werkverkeer? Ga je met de kinderen op pad? Of ga je lange afstanden fietsen door de bossen of door de bergen? Bepaal voordat je de e-bike gaat kopen waarvoor je de fiets het meest gaat gebruiken en leg dit uit aan de verkoper. Zo ontvang je het beste advies!

2.    E-bike kopen? Bepaal vooraf je budget

E-bikes heb je niet alleen in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende prijsklassen. Ga je een e-bike kopen? Bepaal dan van tevoren je budget. Vanaf ongeveer €1500,- koop je een e-bike van goede kwaliteit. Ga je naast kwaliteit ook voor wat meer luxe en comfort, dan moet je denken aan e-bikes vanaf €2400,-.

3.    Maak een proefrit

Heb je besloten om een e-bike te kopen? Bezoek een testcenter en maak een aantal proefritten. Alleen door het maken van een proefrit kun je een e-bike ervaren. Door meerdere proefritten te maken kun je bijvoorbeeld het verschil ervaren in gebruiksgemak en comfort.

4.    Vraag advies over de accu en nodige accucapaciteit

De accu van de e-bike is een van de belangrijkste onderdelen. Als je weet waarvoor je de elektrische fiets gaat gebruiken, dan kun je bepalen welke e-bike accu het beste bij jou past. Hoe langer je wil fietsen zonder de accu op te laden, des te sterker de accu moet zijn. Ga je een e-bike kopen? Laat je dan goed adviseren en bepaal daarna welke accu het beste is voor jouw situatie!

5.    Koop in de buurt

Je kan een e-bike kopen bij een lokale fietsenwinkel, lokale fietsenspeciaalzaak maar ook online. Wil je snel geholpen worden bij vragen en gegarandeerd goede service ontvangen nadat je de e-bike hebt gekocht? Dan is het verstandig om een e-bike te kopen bij de lokale fietsenwinkel of fietsenspeciaalzaak. Zij zijn altijd dichtbij en de aftersales is lokaal ingericht.

6.    E-bike gekocht? Laat hem afstellen op jou voorkeuren

Wordt de e-bike thuisbezorgd? Zorg dan dat je thuis bent en vraag de bezorger, vaak een e-bike adviseur, om de fiets af te stellen op basis van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het zadel en de stand van het stuur.

More from author

Related posts

Latest posts

Mijn lessen van het kopen van een eerste huis

Ik mag mezelf gelukkig rekenen: ik heb nu al een tijdje mijn eigen huis. En daarmee bedoel ik niet dat ik op mezelf woon,...

Zonnebrillen om je outfit af te maken

Yes, ladies, we mogen weer naar buiten, de terrassen zijn geopend, en we mogen weer flaneren! 1 juni staat eindelijk voor de deur, en...

Bier is goed voor de gezondheid

Bier maakt je dik en ongezond. Dat is een veel voorkomende opvatting van de gouden druppels hoppige goedheid. Nieuw onderzoek geeft echter aan dat...