Home Gadgets Douchegoten bij je inloopdouche, of toch een douchecabine?

Douchegoten bij je inloopdouche, of toch een douchecabine?

0
Douchegoten bij je inloopdouche, of toch een douchecabine?

Vroeger was alles makkelijker. Als je een douche ging nemen, nam je gewoon zo’n dichte douchecabine. Daarmee was gelijk de afvoer ook geregeld. Tegenwoordig is er een trend van inloopdouches. Wij hebben thuis ook een inloopdouche, en het is superfijn. Maar daar hoort bij dat je het water eigenlijk meer je badkamer mee inneemt in plaats van dat het in de douche blijft. De oplossing daarvoor is de aanleg van douchegoten. Douchegoten zijn een mooie design-oplossing voor het afvoeren van het water. Ook blijven ze redelijk schoon. Douchegoten zijn de ideale tegenpool van het doucheputje.

Met of zonder verhoging

Douchegoten komen in verschillende varianten. Zo heb je een douchegoot met flens en eentje zonder flens. Met flens betekent eigenlijk dat hij hoger ligt. Er zitten bevestigingsmaterialen aan, daarom ligt hij hoger. Dus houd met douchegoten met flens rekening met het feit dat je ze minder goed op de voethoogte kunt plaatsen maar dat ze wat meer uitsteken. Als je douchegoten wil zonder flens is het makkelijker aan te brengen. Deze kun je plaatsen ter hoogte van de tegels en op die manier mooi wegwerken.

Soorten flens voor douchegoten

Er zijn ook nog verschillende soorten flens voor douchegoten. Je hebt namelijk modellen die aan de muur bevestigd kunnen worden. Ook zijn er dus modellen die aan de vloer vastgemaakt kunnen worden. Van deze verschillende soorte nzijn ook weer andere modellen beschikbaar, dus zoek goed uit waar je precies naar op zoek bent. Je kunt je ook laten adviseren door een professional in een showroom. Daar kun je ook even goed de verschillen zien met eigen ogen.

Toch maar een douchecabine?

Als je van al deze opties een beetje duizelig wordt, kun je je eigen leven makkelijker maken. Dan neem je toch gewoon een douchecabine. Dan worden al deze keuzes in één klap voor je opgelost. Met een douchecabine blijft het water behouden binnen de cabine zelf. Ook het stoom wordt minder de badkamer in gelaten. Je hoeft je geen zorgen te maken over douchegoten met of zonder flens. Ook is het installeren makkelijker. Alleen is het enige dan: is het mooier? Nee. Je badkamer wordt echt een stuk minder design als je zo’n cabine er in zet. Je gaat eigenlijk terug in de tijd als je weer een douchecabine neemt. Echter het is wel echt handig. Wil je nou een goeie? Neem een douchecabine van Douche Concurrent. Daar hebben ze namelijk cabines die nog heel modern ogen met glas en dergelijke.