Home Algemeen Doneren in donkere tijden

Doneren in donkere tijden

0
Doneren in donkere tijden

We maken allemaal wel eens zware dingen mee. Familieleden die ziek worden en overlijden, of wanneer je zelf in een dipje komt of iets gaat mankeren. We hopen het allemaal natuurlijk niet mee te maken, maar soms kun je er niet omheen. Dat maakt het wel zwaar. Maar wil je er voor mensen zijn, of een goed doel steunen, dan kan je altijd online een donatie doen.

Verschillende goede doelen

Zo kan je een donatie geven aan Alzheimer Nederland. Want wist jij dat 1 op de 3 vrouwen dementie krijgt? Dat is natuurlijk heel heftig. Zelf heb ik twee zussen, dat brengt het totaal in ons gezin op drie vrouwen. En dan ga je toch bij jezelf te raden hoe dichtbij het dan eventueel kan komen. Je hoopt het natuurlijk niet, maar je kunt niets uitsluiten.

Momenteel heb je ook de app 'Ommetje' van de Hersenstichting. Die stimuleert mensen om op een dag een ommetje te lopen zodat ze buiten komen en frisse lucht krijgen. En het leuke is dat je dat ook nog in teams kunt doen en dat je dan dus ook met werk, familie of met vrienden een team kan starten en kijken wie het vaakst een ommetje loopt. Je leert ook nog eens iets, want je krijgt ook nog hersenweetjes na een ommetje die je dan weer kunt lezen. 

Ook heb je natuurlijk nog heel veel goede doelen die je kunt steunen. Want je kan het zo gek eigenlijk niet bedenken of er is een goed doel voor. En dat is goed, want we moeten voor elkaar klaarstaan wanneer dat nodig is. En mensen horen ook geholpen te worden wanneer dat nodig is. Maar soms raak je dan ook nog het overzicht kwijt.

Doneren met een tikkie

Natuurlijk kun je er ook zelf voor kiezen welk doel je steunt. En tegenwoordig kun je heel gemakkelijk een donatie doen. Doneren via tikkie is erg normaal geworden. We sturen elkaar allemaal een tikkie wanneer kosten gedeeld moeten worden. Maar dit kan nu ook voor een goed doel. En dat maakt het allemaal ook net wat makkelijker en toegankelijker dan wanneer je online je gegevens in moet vullen. Dat duurt dan net iets te lang en de kans dat mensen afhaken is ook groot. En wanneer je betaalt via een tikkie, is het een handeling van slechts twee dingen en je hebt je donatie gedaan. Dat maakt het natuurlijk super makkelijk en ook nog eens aantrekkelijk om te doen.