Home Gadgets Het leukste baby speelgoed vind je hier

Het leukste baby speelgoed vind je hier

0
Het leukste baby speelgoed vind je hier

Heb jij onlangs een kleine gekregen of heeft misschien iemand in jouw omgeving een kleine gekregen? Dan ben je misschien wel op zoek naar speelgoed voor baby maar waar moet je dan eigenlijk naar zoeken? Speelgoed voor baby’s is eigenlijk een heel vak apart. Deze mini-mensjes zijn namelijk pas net op deze aarde en zijn alles nog volop aan het onderzoeken met al hun zintuigen. Je raken alles aan en proberen zoveel mogelijk met hun mond te proeven. Daarom is het van groot belangrijk dat het speelgoed wat jij voor een baby koopt ook wel echt voor baby’s geschikt is. Een merk dat volop verstand heeft van baby speelgoed.

Wat is wel geschikt baby speelgoed en wat niet?

Voordat je op zoek gaat naar baby speelgoed is het misschien goed om te weten welk speelgoed wel geschikt is voor baby’s en welk speelgoed vooral ook niet geschikt is voor baby’s. Baby’s zijn ontzettende onderzoekers en onderzoeken graag met al hun zintuigen. Ze pakken spullen vast met hun handjes en proeven dingen met hun mond. Klein speelgoed of speelgoed met kleine losse onderdeeltjes is daarom totaal niet geschikt voor baby’s. Speelgoed dat wel geschikt is voor deze groep is bijvoorbeeld groter speelgoed of speelgoed met onderdelen dat met elkaar verbonden is. Ook het materiaal vaak veel uit. Zo is houten speelgoed voor je baby bijvoorbeeld veel duurzamer en veiliger.

Geschikt speelgoed voor de allerkleinste

Hape is een speelgoed merk dat zich onder andere specifiek richt op het maken van speelgoed voor baby’s. Vooral het houten speelgoed voor de baby valt bij veel mensen in de smaak. De “Rainbow Rattle” en de “Inch Along Cal” zijn hier bijvoorbeeld goede voorbeelden van. De Rainbow Rattle zijn allemaal druppelvormen die met elkaar verbonden zijn en zo een cirkel vormen. De druppels hebben alle kleuren van de regenboog waardoor de baby op spelenderwijs deze kleuren leert herkennen. De Inch Along Cal is een rups met rondjes als lichaam, die ook weer met elkaar verbonden zijn. Deze rups heeft ook allemaal verschillende kleuren en kan tevens worden bewogen. Dit baby speelgoed zorgt dus voor het herkennen van kleuren en stimuleert de grove motoriek. Nog een leuk artikel is de “Bunny Push Pal”. Dit konijntje is bevestigd aan een houten stok en helpt de baby bij bijvoorbeeld zijn eerste stapje. Het kind steunen op de stok terwijl hij of zij het konijntje vooruit duwt. Hierbij wordt het lopen gestimuleerd.

Hape heeft naast dit speelgoed nog meer houten baby speelgoed. Benieuwd geworden? Neem gerust een kijkje op de website.