Home Reizen Waarom Egypte mijn favoriete vakantiebestemming is

Waarom Egypte mijn favoriete vakantiebestemming is

0
Waarom Egypte mijn favoriete vakantiebestemming is

Ik droomde vroeger al van Cleopatra en de Egyptische oudheid. Niet een gebruikelijke droom voor een kind. Mijn ouders waren er op vakantie geweest, lang geleden. Ik zag foto’s en ging me verdiepen in de geschiedenis. En een ding wist ik zeker, mijn eerste lange reis zou een vakantie Egypte zijn.

De droomreis naar mijn favoriete vakantiebestemming

Vlak na mijn achttiende verjaardag reisde ik af naar Egypte. Mijn droom vakantie naar Egypte was een feit. Ik boekte alleen mijn ticket naar Luxor en had precies opgeschreven wat ik allemaal wilde gaan zien. Ik zou pas terugkomen als ik overal een vinkje achter had staan. Ik ben uiteindelijk zes maanden in Egypte gebleven.

Luxor

Luxor was vroeger de hoofdstad van het Egyptische Rijk. Ik kon niet anders dan mijn reis daar beginnen. Luxor is een groot openluchtmuseum waar je mummies, graven van farao’s en ontelbaar veel tempels kunt vinden. Je kunt er met gemak dagen ronddwalen en dat deed ik dan ook.

Ik kan je helaas niet alles vertellen over mijn prachtige reis, daarom bespreek ik enkele hoogtepunten. Wie weet dat je daarna net zo enthousiast bent als ik en dat jou volgende vakantie naar Egypte zal zijn.

Vanuit Luxor ben ik op de boot gegaan, maar pas na een bezoek aan de Vallei der Koningen. Op de boot had ik een goedverzorgde hut en ontbrak het me niet aan eten en drinken. Deze boottochten zijn nu bekend als Nijlcruises. En is een must als je naar Egypte gaat. Ik heb vier weken op de boot doorgebracht.

Vallei der Koningen

Ik werd op slag verliefd toen ik aan kwam bij de Vallei der Koningen. Door de prachtige bergen die soms oranje ogen en dan weer bruin, bevind je je in een sprookje van duizend en een nacht. Vroeger werden hier de Egyptische koningen begraven. Dat gebeurde eerst in piramides. Later werden ze begraven in rijkelijk versierde tombes. 63 van deze tombes zijn opgegraven door archeologen. De bekendste is wel het graf van Toetanchamon, dit graf is ongeschonden teruggevonden.

Duiken of snorkelen in de Rode zee

De flora en fauna van de Rode zee is nog steeds prachtig, maar toen ik ging, had ik het onderwaterrijk voor mezelf alleen. Ik heb leren duiken in het voor mij mooiste gebied wat ik me voor kon stellen. En nog steeds ga ik na meer dan twintig jaar, altijd duiken als ik op vakantie ben in Egypte. Als je niet kunt duiken is snorkelen een perfect alternatief. Ook jij zult zien dat je de tijd vergeet als je al dat moois onder water ziet.

Buiten al het culture en natuurlijke schoon wat Egypte te bieden heeft, kun je er heerlijk genieten van een strandvakantie. Nu ik al zoveel gezien heb van dit prachtige land, vind je mij zeker eens per twee jaar aan de kust van Hurghada.