Home Gadgets Alles over Esports

Alles over Esports

0
Alles over Esports

Voor sommige nog vrij onbekend, voor andere hun dagelijkse werk. Esports is de laatste jaren razend populair geworden en gaat voorlopig nog niet weg. Voor degene die niet weten wat Esports inhoudt. Esports staat voor Electronic Sports en is de competitieve vorm van online gamen tegen andere tegenstanders. Vaak betreft het multiplayer games wat op een console of gaming pc wordt gespeeld. Met miljoenen gamers wereldwijd is Esports niet zomaar een simpele videogame spelen. 

Ontstaan van Esports

Esports is een vrij nieuwe sport. Er speelt nog steeds de discussie of Esport wel daadwerkelijk een sport is aangezien er fysiek weinig tot geen beweging is. Toch is het echt een sport en kan het vergeleken worden met schaken. Door het snelle denkvermogen, het anticiperen van de gamer en de snelle oog-handcoördinatie kan het zeker gezien worden als een sport op hoog niveau. 

Gamen is vrij nieuw in vergelijking met traditionele sporten zoals voetbal of hockey. Toch worden gameproducties steeds groter, gaat er steeds meer geld in om en gaan er steeds meer mensen gamen. Door de mogelijkheid om online te spelen tegen andere spelers werden al snel de eerste toernooien georganiseerd. Deze evenementen werden steeds groter en doordat grote sponsoren er bij betrokken werden ging er steeds meer geld mee gemoeid. Hierdoor is Esports razendsnel ontstaan. 

Hoe wordt Esports georganiseerd

Regelmatig worden Esports evenementen georganiseerd door grote organisatie die vaak ook achter de ontwikkeling van de games zitten. Er zijn vormen waarbij toernooien worden georganiseerd maar er zijn ook daadwerkelijk competities omtrent Esports. Zo heeft elke top voetbalclub in Nederland zijn eigen Esporter. Deze persoon speelt dan namens bijvoorbeeld Ajax of Feyenoord een potje FIFA tegen een andere Esporter van een andere club. De competitie loopt vaak gelijk met de echte competitie. De Esporter staat ook onder contract bij de club en verdient een goed salaris met het spelen van videogames. 

Populaire Esport games

Er zijn ontzettend veel games waar toernooien voor worden georganiseerd. Elk jaar komen er meer bij. De populairste Esport games op dit moment zijn als volgt: 

  • Dota 2

  • League of Legends

  • Rocket League

  • Overwatch 

  • Counterstrike

Duizenden gamers wereldwijd spelen deze games en proberen allemaal een kans te maken om mee te doen met een toernooi. De topspelers van deze games hebben namelijk sponsorships en kunnen miljoenen winnen wanneer zij als eerste eindigen in een toernooi. Big business dus! Daarnaast spelen deze gamers een x aantal uur per week om te trainen en voor plezier. Deze sessies streamen ze dan op platformen als Twitch en Youtube. Met duizenden fans wereldwijd verdienen ze ook door te streamen ontzettend veel geld.