Home Wonen Zo verzorg je de Asparagus plant en Alocasia polly op de perfecte manier

Zo verzorg je de Asparagus plant en Alocasia polly op de perfecte manier

0
Zo verzorg je de Asparagus plant en Alocasia polly op de perfecte manier

Kamerplanten zoals de Asparagus Plant en de Alocasia Polly doen het tegenwoordig erg goed in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Ze zijn dan ook erg mooi. Maar hoe hou je kamerplanten nu het beste gezond? Lees snel onze tips in dit artikel!

Tip 1: Geef de kamerplanten een goede plek

Ten eerste is het belangrijk om kamerplanten een goede plek te geven. Dat is gelukkig niet heel ingewikkeld.  Veel binnenplanten staan momenteel in bakken, zodat je ze niet hoeft te kweken. Wel is zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Wanneer de plant bijvoorbeeld te groot wordt, moet je hem verplanten in een grotere container. Hou daarnaast rekening met het licht.. Planten met vegetatie hebben ongeveer 8 uur licht per dag nodig. De hoeveelheid licht hangt af van de planten die je gaat kweken, dus we raden je aan je te verdiepen in de specifieke planten die je gaat kweken.

Tip 2: Kijk naar de vegetatie van de plant

Er zijn een aantal eigenschappen waar je op moet letten wanneer je een kamerplant zoals de Asparagus plant en de Alocasia polly kiest. Kijk bijvoorbeeld naar de vegetatie van de plant, die dik genoeg moet zijn. Let daarnaast op eventuele ziektes. Tekenen van een plant met insecten of ziekte zijn: witte stippen, kleverige aanslag op de afgevallen bladeren en/of een slechte geur. Mocht je dit dus meemaken, dan is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden voordat je in de problemen komt en je plant wellicht zelfs dood kan gaan.

Tip 3: Zorg voor voldoende waterafvoeropeningen

Heb je een gezonde kamerplant in huis? Dan is het belangrijk om het goed te verzorgen. Op die manier blijft de Alocasia polly er mooi en gezond uitzien. Natuurlijk hebben wij ook voor de verzorging van kamerplanten een aantal tips.  Zorg er onder andere voor dat de plantenpot waterafvoeropeningen heeft in alle laagtes van de pot. En plaats de plant plant in de buurt van een bron van licht. Dit kan zowel natuurlijk als kunstmatig zijn.

Tip 4: Houd de potgrond vochtig

Houd de potgrond vochtig, want op die manier wordt de grond niet te droog en gaat het niet kapot. Tenslotte is een van de belangrijkste manieren om je planten gezond te houden het doen van onderzoek. Verdiep je in de Asparagus plant of de Alocasia polly (ook wel de skeletplant genoemd) om te weten hoe je ze moet verzorgen. Uiteindelijk pluk je daar alleen maar de vruchten van!