Home Reizen Vakantiepark, hotel of vakantiehuis?

Vakantiepark, hotel of vakantiehuis?

0
Vakantiepark, hotel of vakantiehuis?

De hele vriendengroep had het fantastische idee om met zijn allen op vakantie te gaan. Jullie hebben besloten naar een warm land te gaan, heerlijk om weg te gaan van dat koude Nederlandse weer. Jullie kunnen niet wachten tot het zover is, alles is geregeld behalve één van de belangrijkste dingen. De accommodatie… Jullie zijn al een lange tijd allemaal hard op zoek naar een leuke verblijfplaats in een warm land, en voor zo’n grote groep is het soms wel eens lastig. Jullie hebben 3 opties, een vakantiepark, een hotel of een vakantiehuis. wat gaan jullie doen?

Voordelen vakantiepark of hotel

Zodra je verblijft in een vakantiepark of hotel heb je zelf weinig omkijken naar het huishouden. Dit wordt van te voren sowieso gedaan en zodra jullie weer vertrekken, soms kan het zelfs zijn dat ze tussen door je hotelkamer schoon komen maken zodat jij dat niet hoeft te doen terwijl je op vakantie bent, want om eerlijk te zijn, wie heeft daar nou zin in? Vakantie betekent lekker je eigen gang gaan en op elke mogelijke manier lekker tot rust komen.

Denk ook na over waar je naartoe wilt natuurlijk, per plek zal het ook verschillen of je liever in een hotelkamer zit of in een bungalow huisje. Ga je voor een Centerparcs vakantiepark in Parijs? Of na lang nadenken kies je toch liever een hotelkamer in het heerlijke Madrid.

Voordelen vakantiehuis

Als jullie eigenlijk willen doen alsof jullie samenwonen voor die vakantieperiode kun je beter gaan voor een vakantiehuis. Deze zijn vaak erg groot en hebben veel kamers, zo hoeven jullie niet te kiezen bij wie jullie in het huisje willen slapen, of wie bij wie in de hotelkamer gaat. Je bent gewoon met zijn allen in één huis. Bij een Pula Kroatie vakantiehuis moet je wel rekening houden met het feit dat deze over het algemeen wel school zijn bij aankomst, maar deze zal je hoogstwaarschijnlijk zelf schoon moeten maken zodra je verlaat. Sommige vakantiehuizen doen dit ook voor je, dan moet je maar net de juiste zien te vinden. Ook heb je bij een vakantie huis vaak het voordeel dat er een heerlijk zwembad te vinden is, speciaal voor jullie alleen.

Wederom, waar ga je naartoe? Neem je een vakantiehuis Rovinj met zwembad in de achtertuin? Barcelona is ook heerlijk om naartoe te gaan, wellicht vind je een huis met uitzicht op de zee? Of heb je liever een iets simpelere accommodatie om in te verblijven zodat het minder werk is?

Hoe kies je de goede optie?

Begin echt met het afwegen van alle opties. Zorg ervoor dat iedereen in de groep goed op de hoogte is en dat iedereen ermee instemt (ompraten mag). Overleg goed met elkaar, kijk naar welke plaats jullie gaan en ga op zoek naar alle opties die daar zijn, wie weet hebben jullie met z’n allen wel de perfecte vakantie.