Tip van de week: een betonnen gietvloer in je woning

Betonnen gietvloeren zijn steeds populairder aan het worden. Een gietvloer betonnen binnen geeft een luxueuze en strakke uitstraling aan je huis. Daarnaast is het onderhouden van een gietvloer erg eenvoudig. Een betonnen gietvloer is ook erg sterk. Vochtigheid en verandering van temperatuur zal daarom ook niet of nauwelijks een probleem zjin voor een gietvloer. In dit blog stap voor stap uitleggen we hoe je een gietvloer aanlegt in je nieuwe woning!

Stap 1: Voorbereiding

Om te beginnen moet je natuurlijk eerst je huis verbouwen of een nieuw huis bouwen. Als je huis klaar is, is het tijd om de voorbereidingen te treffen voor de aanleg van de gietvloer. Je moet dan een aantal dingen regelen:

  • Een vloeronderlaag: deze is nodig om oneffenheden in de grond te compenseren en de vloer egaler te maken.
  • Een afwerklaag: deze laag zorgt ervoor dat de vloer mooi afgewerkt wordt en een strakke uitstraling krijgt.
  • Eventueel een vochtbarrière: als je huis vochtig is, is het aan te raden om een vochtbarrière aan te brengen. Dit voorkomt dat vocht door de vloer heen komt

Stap 2: Aanbrengen van de vloeronderlaag

Als je voorbereidingen klaar zijn, is het tijd om de vloeronderlaag aan te brengen. Dit doe je door eerst een laag primer aan te brengen op de ondergrond. Daarna breng je de vloeronderlaag aan met een rol of een kwast. Laat de vloeronderlaag goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 3: Aanbrengen van de afwerklaag

Als de vloeronderlaag droog is, is het tijd om de afwerklaag aan te brengen. Dit doe je door eerst een laag primer aan te brengen op de ondergrond. Daarna breng je de afwerklaag aan met een roller of een kwast. Laat de afwerklaag goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 4: Aanbrengen van de vochtbarrière (optioneel)

Als je huis vochtig is, is het aan te raden om een vochtbarrière aan te brengen. Dit doe je door een laag polyethyleen folie aan te brengen op de ondergrond. Daarna breng je een laag vochtbestendige kit aan op de folie. Laat de kit goed drogen, vervolgens is het tijd om de gietvloer beton aan te brengen. Dit doe je door een laag gietvloer aan te brengen op de ondergrond. Laat de gietvloer drogen.

Stap 5: Afwerking

Als de gietvloer droog is, is het tijd om de vloer af te werken. Dit doe je door een laag sealer aan te brengen op de vloer. Laat de sealer drogen en je gietvloer is klaar voor gebruik!

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

Weet jij al wat je doet met kerst?

Wat? De zomervakantie is nog maar net voorbij en het gaat alweer over Kerst? Ja. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn....

Hoe kom je aan de beste nieuwe games?

Gamen is het favoriete tijdverdrijf van heel veel mensen. En, laten we eerlijk zijn, vooral jongeren en mannen gamen veel. Aan nieuwe games of...

De nieuwste trends en innovaties in de wereld van elektrische fietsen

De wereld van de elektrische fietsen is er een die constant in beweging is. Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen en innovaties die de...