Home Algemeen Is een beton cire badkamer iets voor jou?

Is een beton cire badkamer iets voor jou?

0
Is een beton cire badkamer iets voor jou?

Wil je graag je badkamer renoveren en zoek je een hele neutrale, rustgevende afwerking? Dan is een beton cire badkamer misschien wel iets voor jou! Beton cire is een materiaalsoort die al heel lang gebruikt wordt, maar pas sinds kort steeds populairder wordt voor wand- en vloerafwerkingen. Doordat het volledig waterbestendig is, is het geschikt voor vochtige ruimtes. De badkamer bijvoorbeeld, maar ook in de keuken, het washok en op het toilet is een afwerking met beton cire erg geschikt.

De voordelen van beton cire kopen

De laatste jaren zien we erg veel gietvloeren, en niet voor niets. Een gietvloer is namelijk naadloos, super strak en gemakkelijk te combineren met allerlei stijlen. Het allergrootste voordeel van beton cire kopen is dat het materiaal niet van een gietvloer te onderscheiden is. Als je de twee naast elkaar houdt zie je bijna het verschil niet. Dit komt doordat ook beton cire volledig naadloos is, en je dus geen voegen of lelijke randen ziet. Daarbij komt dat je beton cire ook kunt doortrekken op de wand, wat bij een gietvloer een beetje lastig is.

Een tweede voordeel van beton cire is dat het erg gemakkelijk schoon te maken is. Je gaat er gewoon met een doekje overheen en het is schoon! In tegenstelling tot een afwerking met tegels heb je er dus vrijwel geen werk aan om de gehele badkamer of het toilet schoon te maken. Je maakt het gewoon makkelijk schoon met bijvoorbeeld groene zeep. 

 

Een stijlvolle thuisspa met luxe afwerking

Wil jij ook van je badkamer een luxe thuisspa maken, inclusief een fijn ligbad, de lekkerste zeepjes en meest zachte handdoeken? Dan wil je natuurlijk een mooie basis leggen. Dit kun je met een afwerking van beton cire doen, want dit ziet er super strak en stijlvol uit. Style de badkamer vervolgens af met accessoires naar keuze, zoals wat plantjes, waxinelichtjes en natuurlijk zeepjes en shampoo in de mooiste verpakkingen. Met een beetje creativiteit kun je een heus spa creëren, en dat gewoon in je eigen huis.

Verkrijgbaar in vele kleurtinten

Een laatste voordeel van beton cire is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Ga voor een warme grijstint of juist voor stralend wit, net wat je wilt. Al deze kleuren liggen redelijk dicht bij elkaar, dus vraag eerst wat kleurstalen aan voordat je een beslissing neemt. De tint die je kiest is immers van invloed op de sfeer en het gevoel in de badkamer.