Home Wonen Hoe zorg je voor een gezond gazon?

Hoe zorg je voor een gezond gazon?

0
Hoe zorg je voor een gezond gazon?

De zomer komt er alweer bijna aan en iedereen wilt met het lekkere weer gezellig in de tuin kunnen zitten. Veel mensen willen daarom ook zorgen voor een nette tuin. Wil jij je gazon zo mooi mogelijk maken en houden? Dan zijn er een aantal handige tips die je hierbij kunnen helpen.

Maai het regelmatig

Een van de beste tips om je gazon gezond te houden is om het regelmatig te maaien. Door regelmatig te maaien zal je gazon op den duur voller worden. Het is ook aan te raden om het niet iedere keer op dezelfde manier te maaien. Verander het patroon iedere keer als je gaat maaien. Hierdoor voorkom je dat je gras een kant op gaan staan. 

In de zomerperiode is het slim om het gras ietsjes langer te houden. Door het wat langer te houden is de kans op uitdroging wat minder groot en dat is erg fijn in de zomer. De zomer is immers de droogste periode van het jaar. Je gazon is in de zomer vaak vooral afhankelijk van jouw bewatering.

Besproei het goed maar niet te vaak

Als jij je gazon wilt besproeien met sproeiers of een beregeningspomp dan is het aan te raden om dit tweemaal per week te doen. Je kunt beter iets minder vaak sproeien en het als je het doet wat langer doen. Door het op deze manier te doen zorge je voor een mooier gazon dat beter groeit. Vooral in de zomerperiode als het erg warm is, is het fijn om het op deze manier aan te pakken.

Heb je net je gazon ingezaaid? Dan is het slim om wel wat regelmatiger te sproeien. Vaak is één keer per dag in dat geval een goede richtlijn. Zo kunnen de zaden goed ontkiemen en kan het gras stevig wortelen in de grond.

Probeer het onkruid zoveel mogelijk weg te houden

Om een strak gazon te houden is het het mooist om het onkruid zo veel mogelijk weg te werken. Dit kun je doen door gif te spuiten, het weg te branden of door het op de ouderwetse manier met de hand te doen. Vaak met de hand doen geeft het mooiste resultaat, maar dit duurt ook het langste. Als jij hier geen tijd voor hebt of het niet leuk vindt om te doen, dan is het waarschijnlijk fijner op het op een van de andere twee manieren te doen. Doe je het wel met de hand, dan dien je dit vooral de eerste keer erg grondig te doen. De keren daarop zal het niet zoveel werk zijn mits je het bijhoudt.