Home Algemeen Hoe richt je je huis in een Oosterse stijl in?

Hoe richt je je huis in een Oosterse stijl in?

0
Hoe richt je je huis in een Oosterse stijl in?

Oosterse woninginrichting, ook wel Oriëntaalse woninginrichting genoemd, draait om veel gemengde kleuren die je ook in de natuur kunt terugvinden. Aziatische woninginrichting is een stijl geïnspireerd door de culturen uit vele landen in het Oosten, waaronder Perzie, Japan, China, Thailand, Vietnam en Maleisië. Oosterse interieurs geven uitdrukking aan verschillende stylish keuzes voor esthetisch genot. Het bijzondere van de Aziatische woninginrichting is dat elk stuk, elke lay-out en elk ontwerp pure esthetiek uitstraalt. Onder andere een Perzisch vloerkleed kan al een hele Oosterse sfeer geven en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

Expressie

De Aziatische woninginrichting is zeer expressief. Het gebruik van levendige motieven, traditionele kunstwerken en ontwerpen op de muren, plafonds en vloeren zijn populair. Zorgvuldige samenhang van levendige kleuren wordt gecreëerd door de eenvoudige schoonheid van simpele kleuren. Levendige accent tinten die opvallen in een neutrale, rustige omgeving kunnen de sfeer verrijken. Kleuren als rood, paars, roze en goud kunnen een element van luxe toevoegen aan het interieur van je Oosterse woning. Een statige combinatie van verrukkelijke kleuren en sobere texturen maken de Aziatische inrichting tot een cultureel hoogstandje. In je keuken en eetkamer zijn Oosterse kunstwerken in de vorm van vintage vloerkleden, keramiek, stoffering, behang en stenen beelden een geweldig idee. Met een woninginrichting in Oosterse stijl kun je  een mystieke charme toevoegen aan je levensstijl keuzes.

Accessoires

In je interieur gebruik maken van de meest mystieke en rustgevende accessoires doet wonderen voor je Oosterse interieur. Zo kun je gebruik maken van de mooiste Perzische vloerkleden zoals eerder gezegd, maar ook gebruik maken van water is een ultieme toevoeging aan het Oosterse sfeertje in je prachtige interieur. Het geluid van stromend water is enorm harmonieus en dat weten de bewoners van de landen uit het Oosten als geen ander. Aziaten zien water als een symbool van de voedende, stromende aard van het leven. Daarmee is water een element dat het interieur en exterieur van je huis energie kan geven. Een traditionele koi vijver is een prachtige manier om water toe te voegen aan je woning. Een koi vijver brengt de rust van de natuur naar je Oosterse interieur. Ook fonteinen met beelden zijn een andere geweldige manier om water te integreren in je Aziatische interieur. Dit kun je overal doen, maar bij voorkeur in de hal, bij een trap, in de woonkamer of natuurlijk gewoon in de tuin.