Home Algemeen Hoe gaat een haartransplantatie te werk?

Hoe gaat een haartransplantatie te werk?

0
Hoe gaat een haartransplantatie te werk?

Een gemiddeld persoon verliest dagelijks rond de 100 haren. Meestal is dit geen probleem, je hebt namelijk zoveel haren dat je er niks van merkt. Zeker als de haren weer terug groeien zul je er niks van merken. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn een hoop mensen waarbij de haren niet allemaal meer teruggroeien waardoor er kale plekken ontstaan. Het is niet erg om kaal te worden, maar sommige mensen vinden het vervelend en tegenwoordig is er een oplossing voor.

 

Verschillende soorten haartransplantatie

Bij een haarimplantatie wordt een deel van het bestaande haar verplaatst naar een andere plek. Dit zal gebeuren vanaf een plek waar je nog wel haar hebt. Je kunt tegenwoordig op verschillende plekken haartransplantaties laten doen. Zo kun je een baardtransplantatie aanschaffen, maar ook voor extra haar op andere plekken. 

 

De behandeling voor een haartransplantatie

Net als bijna alle andere cosmetische behandeling begint de transplantatie met een consult. De arts die je in de komende periode gaat behandelen zal je vragen stellen over de erfelijkheid en medicijngebruik voor het uitvoeren van de transplantatie. Deze zaken kunnen namelijk effect hebben op waarom je eigenlijk kaal bent geworden. Er is namelijk een groot verschil tussen of je kaalheid komt doordat je ouder wordt of dat het te maken heeft met een ziekte. Een arts zal als eerste gaan kijken naar de conditie van je haar en die van je hoofdhuid. Als die ernaar heeft gekeken zul je te horen krijgen wat je verschillende mogelijkheden zijn en wat voor technieken je kunt toepassen.  

 

Het gebruiken van de FUT-methode

De FUT-methode is een erg intensieve operatie die maar liefst zes uur kan duren. De hoofdhuid zal hierbij worden verdoofd, maar alsnog wordt het vaak als pijnlijk ervaren. Gedurende de FUT-ingreep zal er een reepje huid met haar worden weggesneden om dit te verplaatsen naar een ander gebied op je lichaam. Het ene land heeft de methode een hoop verder ontwikkeld dan andere landen. Bij dit soort operaties denken de meeste mensen als snel aan Turkije. De haartransplantatie Turkije is erg populair in een hoop verschillende landen. Mensen komen vanuit andere continenten naar Turkije om veranderingen aan te brengen aan hun lichaam. Ook een hoop mensen gaan voor flitsende witte tanden naar Turkije, net zoals voor de haartransplantaties.

 

De FUE-methode

In tegenstelling tot bij de FUT-methode is er bij de FUE-methode geen reep huid nodig om de transplantatie uit te voeren. Er zal met deze methode in plaat daarvan een aantal haren  stuk voor stuk worden verwijderd uit het gebied met veel haar. Dit zal gebeuren met een holle naald en deze haren worden één voor één terug geplaatst. Het voordeel hiervan is dat er geen groot litteken zal achterblijven.