Home Financieel Besparen op de auto kan op deze manieren

Besparen op de auto kan op deze manieren

0
Besparen op de auto kan op deze manieren

Wat geld achter de hand hebben is iets wat voor het gros van de mensen vanzelfsprekend is. Niet alleen het hebben van het potje maar er ook naar streven. Vak wordt er vaker en meer gewerkt om een financieel vangnet te hebben. Niet gek, soms kunnen bepaalde kosten opeens hoog zijn. Vooral wanneer er een auto op de stoep staat is er altijd een kans dat dit zal gebeuren en niet iedereen kan dit financiële gewicht dragen. Om te besparen op je auto zijn er verschillende manieren mogelijk. Dit om of hoge kosten te voorkomen, of ze bij voorbaat al uit te sluiten.

Duurzamer rijden

Minder rijden betekent niet per definitie duurzamer rijden. Je bespaart natuurlijk een hoop wanneer je ervoor kiest vaker met het openbaar vervoer te gaan. De hoeveelheid aan kleine ritjes die vaak gemaakt worden zijn steeds vanzelfsprekender maar kosten uiteindelijk een hoop. Als je die ritjes wel wilt maken, zorg dan dat je rustig rijdt. Hard optrekken kost de auto veel kracht, hetzelfde geldt voor drempels. Wanneer je zonder op te warmen gaat sprinten is de kans op een blessure eenmaal groter, dit werkt ook bij auto’s zo, vooral in wijken. Het is makkelijker om je bezig te houden met wat het een auto kost dan wat het bespaart op het moment dat je net wat anders met de auto omgaat.

Lease auto

Wanneer je niet meer voor onverwachte kosten wilt komen te staan is veranderen van auto ook een goede optie. Bij een lease auto betaal je per maand een vast bedrag en daar zit vaak al een verzekering bij. Hierdoor hoef je bij schade of niets te betalen of alleen een eigen risico. Natuurlijk is er een groot verschil, het is niet je eigen auto, al kan dat wel wanneer je voor financial lease gaat. Maar bij shortlease zakelijk is er sprake van veel meer voordelen dan je eerst instantie zou denken. Er zit geen gapend gat in de portemonnee en wanneer de auto stuk gaat, wordt er snel een nieuwe geregeld. Op lange termijn is het mogelijk om veel geld te besparen. Je kunt kiezen uit vele opties en modellen, dus zowel short lease prive is mogelijk, als een zakelijke auto. Dus het maakt niet uit als de auto gebruikt wordt door het hele gezin, mits hier afspraken over staan in het contract. En omdat het zo flexibel is om een auto te leasen, wordt het steeds vaker gedaan.