Home Featured Doe wat aan dat zwembandje!

Doe wat aan dat zwembandje!

0
Doe wat aan dat zwembandje!

Oké, de één noemt het een zwembandje, de ander noemt het love handles, maar hoe je het ook noemt, het is een extra laagje vet dat je eigenlijk liever kwijt dan rijk bent. Natuurlijk kun je je lijf omarmen en er genoegen mee nemen dat het nu eenmaal zo is, maar je kunt er ook iets aan doen. Maar wat? Alleen gewicht verliezen helpt vaak niet, je valt dan wel af, maar nooit op de plekken die ertoe doen. Het is beter om naar de sportschool te gaan en je eens flink in het zweet te werken. En dat dan een aantal keren per week. Het probleem is dan dat je eigenlijk nooit weet of je de oefeningen op de juiste manier uitvoert of dat je niet te zwaar traint. Je kunt dan lelijke blessures oplopen die er dan weer voor zorgen dat je niet meer naar de sportschool kunt en (dus) je voortgang weer verliest.

Maar wat moet je dan?

Schakel hulp in. Sommige dingen kun je maar beter niet alleen doen. Personal training kan veel gedoe en blessures voorkomen. Schakel dus een personal trainer in van Personal Fitness Nederland. Zij zijn de experts en kunnen, samen met jou, werken aan jouw lijf. Je gaat trainen onder begeleiding en krijgt handige tips om ook buiten de sportschool te kunnen trainen. Maar er is meer: je krijgt ook nog eens handige tips op het gebied van voeding en ontspanning. Zo is een trainingsregime een stuk gemakkelijker vol te houden. Het is ook fijn om altijd iemand te hebben om mee af te spreken om te gaan trainen. Iemand die niet, net als jij, soms gewoon geen zin heeft en dus “een dagje overslaan” geen enkel probleem vindt. Iemand die voor je klaarstaat op het moment dat jij gaat sporten. Ook als je eigenlijk geen zin hebt.

Sporten geeft een goed gevoel

Je moet geen wonderen verwachten van het sporten, maar wat je wel kunt verwachten is dat je er, na verloop van tijd, een goed gevoel van krijgt. Je lijf maakt namelijk een stofje aan, endorfine, dat ook wel bekend staat als het “gelukshormoon”. Het is dus niet zo verwonderlijk dat je, als je eenmaal gaat sporten, met steeds meer plezier naar de sportschool gaat. Je voelt je, na een uurtje sporten, weer helemaal als nieuw en je krijgt er zelfs energie van!