Home Reviews Deze items zijn handig bij het sporten

Deze items zijn handig bij het sporten

0
Deze items zijn handig bij het sporten

Sinds een paar jaar sport ik regelmatig. Bij de sportschool, maar ik probeer ook regelmatig een nieuwe sport. Zwemmen, boksen, voetbal; noem maar op. Ik denk dat ik alles wel geprobeerd heb! Ik vind het heel leuk om nieuwe sporten uit te proberen. Wel heb ik al een paar blessures gehad gedurende deze periode. Veel van mijn vrienden, vooral die met het beroep fysiotherapeut of sportinstructeur, hebben dan ook kritiek op mij. Eerst wilde ik niks aannemen van hun tips, maar inmiddels geef ik ze gelijk. Soms kan je bij het sporten je beter een beetje beschermen of ‘helpen’ met hulpmiddelen. Ik zal jullie hieronder dan ook uitleggen welke sport hulpmiddelen mij helpen met het beperken van blessures en klachten.

Sportbeschermers

Voor veel sporten kan je sportbeschermers aanschaffen. Je kan dan denken aan een bitje voor het voetballen, hockeyen of boksen. Maar je kan ook denken aan speciale bandage voor onder je bokshandschoenen. Ook knie of elleboogbeschermers zijn geen gekke aankoop als je een poging gaat doen tot skaten of skateboarden. En een helm niet te vergeten! Deze items vallen allemaal onder de term sportbeschermers. Het zal je niet verbazen wat deze aankopen voor jou kunnen betekenen; namelijk bescherming tegen blessures! Het is dan ook niet gek om eens te googlen wat er voor jouw sport eventueel aan bescherming te krijgen is.

Inlegzolen

Geen enkel mensen staat, loopt en beweegt compleet recht. Dit komt doordat bij bijna iedereen het lichaam niet symmetrisch is. Een been is langer of misschien staan je bekken niet helemaal recht. En zo zijn er nog honderd oorzaken. Door deze oorzaken kun je last hebben van je voeten, benen of knieën. Gelukkig is hier een oplossing voor; inlegzolen! Deze kunnen je lichaam helpen om weer rechter te leren staan en bewegen en hierdoor zullen de klachten als het goed is verdwijnen. Zo kan je lekker door blijven sporten zonder vervelende pijntjes. Ideaal.

Een brace of steun-/sporttape

Als je al eens een blessure hebt gehad, of gewoon als je een zwakke plek hebt, kan tot slot tape of een brace een uitkomst bieden. Dit kan extra steun bieden en voorkomen dat er snel opnieuw een blessure optreedt. Verstandig dus om in dat geval dit aan te schaffen. Je kunt aan iemand die er verstand van heeft advies vragen of dit in jouw situatie nodig/verstandig is. En ook wat gepaster is; tape of een brace. Ga dus absoluut niet zelf bedenken wat goed voor je is, maar laat dit over aan de experts!