Home Algemeen 5 manieren om aan zelfontwikkeling te doen

5 manieren om aan zelfontwikkeling te doen

0
5 manieren om aan zelfontwikkeling te doen

Heb je momenteel tijd over of heb je bewust tijd vrij gemaakt om aan zelfontwikkeling te doen? Goed bezig! Ik vind het namelijk erg belangrijk om regelmatig bezig te zijn met mezelf ontwikkelen. Dit zorgt uiteindelijk voor dat je steeds zelfbewuster wordt van wat je doet en dat je steeds een stapje verder komt. Er zijn ontzettend veel manieren om aan zelfontwikkeling te doen. Het licht er daarnaast ook helemaal aan in wat voor situatie je zit. In deze blog nemen we je mee in de verschillende manieren van zelfontwikkelingen.

In wat voor situatie zit jij?

Voordat je met zelfontwikkeling begint is het belangrijk om te kijken in wat voor situatie je zit. Dit is natuurlijk per persoon erg verschillend. Zo kan het zijn dat je in een minder leuke situatie zit. Een vorm van zelfontwikkeling kan dan zijn dat je bijvoorbeeld online therapie gaat volgen. Dit kan je doen als je bijvoorbeeld een bepaalde stoornis hebt. Dit kan bijvoorbeeld een gegeneraliseerde angststoornis zijn. Met online therapie zorg je ervoor dat je steeds weer een stapje verder komt in je proces en dat je steeds meer en meer jezelf wordt. Het is belangrijk om hierover goed te kunnen praten.

Leergierig zijn

Ik ben er van overtuigd dat een persoonlijke ontwikkelingsmethode die ik erg leuk vind, leergierigheid is. Misschien zie je het op je cv: iemand geeft aan leergierig te zijn. Maar wanneer wil je leren? Dat je deze blog leest, is al een positief teken, maar als je jezelf echt snel wilt ontwikkelen, moet je naar het volgende niveau. En dit doe je door heel leergierig te zijn. Ik ben erg leergierig, dus ik ben altijd op zoek naar essentie en begrip van bepaalde onderwerpen. Als het om complexere kwesties gaat, hoef je er niet van uit te gaan dat je je volledig kunt openstellen. Je kan dit doen door open te staan ​​en veel vragen te stellen. Deze vragen stel je om iemand of iets te leren kennen.

Cursussen volgen

Een andere leergierige manier van zelfontwikkeling is cursussen volgen. Ga opzoek naar onderwerpen wat jij leuk vindt. Zorg er altijd voor dat je echt iets kiest wat jij zelf ook leuk vindt. Het is namelijk belangrijk om te kijken naar waar jij je verder in wilt verdiepen. Wanneer dit niet het geval is, zal je merken dat je sneller afhaakt. Zorg er dus voor dat je iets kiest wat echt bij je past en waar je een volgende stap in wil zetten!