Home Algemeen Zo bereid jij je goed voor op grondwerkzaamheden!

Zo bereid jij je goed voor op grondwerkzaamheden!

0
Zo bereid jij je goed voor op grondwerkzaamheden!

Of je nu binnenkort van plan bent om de tuin aan te pakken of voor het werk honderden meters tracé moet aanpakken, het vraagt allemaal om een goede voorbereiding. Uiteraard gaat er bij het voorbereiden van het ene wel meer tijd inzitten dan bij het ander. 

 

Kleine hoeveelheden grond verzetten

Als je van plan bent om binnenkort een zwembad in je tuin aan te leggen, dan zul je ook te maken krijgen met grondwerk. Afhankelijk van de grootte komt er bij het ontgraven van een stuk tuin voor een zwembad aardig wat grond vrij. Om dit werk snel af te kunnen ronden kan een minigraver huren ideaal zijn. Wel is het dan alsnog belangrijk dat je nadenkt over wat je met de vrijkomende grond gaat doen. Daarnaast zul je ook na moeten denken over de hoeveelheid ruimte die de kraan nodig heeft. Een ander punt waar vaak te makkelijk over wordt gedacht, is de verzakking van de grond. In hoeverre beschadig je het gazon met minigraver en wat kun je doen om dit te voorkomen? Het zijn allemaal vragen waar je vooraf goed over na moet denken. Doe je dit niet, dan kan een kleine klus ineens onwijs veel tijd gaan kosten.

 

Grond ontgraven voor werk

Mocht je bezig zijn met een groot project en hiervoor grond moeten ontgraven, dan is een graafmachine huren zeer aan te raden. Met de juiste graafmachine kun je erg snel werken. Wel is het belangrijk dat je bij het huren van een graafmachine rekening houdt met de hoeveelheid gewicht dat getild moet worden. Zo heeft elke kraan een maximale laadkracht en daar dien je rekening mee te houden. Ook is het belangrijk dat degene die de kraan gaat besturen op de hoogte is van hoe je hier het beste mee overweg kunt. Zorg daarnaast voor rijplaten of een ondergrond die stevig genoeg is. Afhankelijk van de werkzaamheden kan het ook handig zijn om een mannetje extra in te huren die de kraanmachinist kan assisteren. 

 

Zorg ervoor dat je advies krijgt

Naast dat het belangrijk is dat je de juiste materialen tot je beschikking hebt, is het ook zeer aan te raden om advies in te winnen. Ga in gesprek met mensen die dit vaker hebben gedaan en neem de informatie die hieruit vrijkomt mee in je eigen project. Ook is het handig om door te geven wanneer je gaat beginnen. Wellicht kan de persoon in kwestie je tegen die tijd ook voorzien van nuttig advies.