Persoonlijke lening aanvragen? Zo leen je tegen het beste tarief

Wil je een persoonlijke lening aanvragen, bijvoorbeeld om een nieuwe auto te kopen, je huis te verbouwen of om een andere grote investering te doen? Dan zijn er een aantal slimme dingen die je kunt doen om zo goedkoop en verantwoord mogelijk een persoonlijke lening af te sluiten. Ben je benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Vergelijk verschillende aanbieders

Eén van de belangrijkste tips bij het afsluiten van een lening voor een investering, zoals een financiering auto, is het vergelijken van verschillende aanbieders. Veel mensen maken namelijk de fout om geld te lenen bij hun eigen bank, terwijl er tal van andere betrouwbare aanbieders van leningen zijn met veel gunstigere voorwaarden. Doe dus goed je huiswerk, voordat je een lening afsluit. 

 

Bekijk het doel en de hoogte van het te lenen bedrag

Zorg ervoor dat je goed duidelijk hebt waarvoor je het geld gaat lenen en wat de hoogte is van het bedrag dat je nodig hebt. Leen niet meer dan je nodig hebt om toekomstige problemen te voorkomen. Verschillende leendoelen vereisen verschillende soorten financieringen. Wil je zonnepanelen financieren? Dan heb je er baat bij dat de lening een niet al te lange looptijd heeft en kun je bijvoorbeeld eens kijken naar een lening zonnepanelen bij Findio. Wil je echter een hypotheek afsluiten voor een woning? Dan kan de looptijd wat langer zijn. Weeg altijd het doel en de hoogte van het bedrag mee en bekijk goed hoe deze zich verhouden tot de rente, het termijnbedrag en de looptijd van de lening.

Onderzoek de mogelijkheden tot het oversluiten van bestaande leningen

Heb je al andere bestaande leningen, bijvoorbeeld een roodstand op de bank, een doorlopend krediet bij een postorderbedrijf of een ander type financiering? Bekijk dan eens of je deze leningen kunt oversluiten naar een lening bij één partij. Zo kun je gemakkelijker het overzicht bewaren, zijn je maandlasten voor de leningen vaak lager en wellicht kun je zelfs profiteren van een lager rentetarief. 

 

Kijk verder dan het rentepercentage

De te betalen rente is een erg belangrijk aandachtspunt bij het afsluiten van een lening. Toch zijn er ook andere voorwaarden die minstens net zo belangrijk zijn. Zorg altijd dat je goed op de hoogte bent van aanvullende voorwaarden bij het aangaan van een lening, zoals hoe het zit met het kwijtschelden van je schuld als je overlijdt en of je boetevrij extra mag aflossen. 

 

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

De reis naar duurzaamheid: Wat is duurzame palmolie?

Je vraagt je misschien af: wat is duurzame palmolie? Duurzame palmolie is palmolie die op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier wordt geproduceerd. Dit...

Waarom is duurzame palmolie zo belangrijk?

Palmolie is een veelgebruikt ingrediënt in allerlei producten, van voedsel tot cosmetica. Maar wist je dat de productie van palmolie een grote impact heeft...

De Juiste Uitrusting voor Buitensport en Actieve Vakanties

Als je graag buiten bent en actieve vakanties plant, weet je hoe belangrijk de juiste uitrusting is. Of je nu gaat bergbeklimmen, wandelen of...