Home Financieel Een zakelijke rekening voor de ZZP\’er

Een zakelijke rekening voor de ZZP\’er

0
Een zakelijke rekening voor de ZZP\’er

Sinds kort heb je ervoor gekozen om je reguliere baan op te zeggen om je dromen achterna te gaan. Je kunt dit doen door ZZP’er te worden waardoor je niet meer afhankelijk bent van een baas. Er gaan dan zeker een aantal zaken veranderen. Dat wil zeggen dat je ook zaken anders zal moeten aanpakken. Een freelancer moet zelf ondernemen, maar kan toch wat hulp gebruiken wanneer het gaat om de groei van zijn of haar eigen onderneming. Denk hierbij aan het werven van klanten, personal branding laten lopen, tarieven bepalen en vooral je onderneming laten groeien. Lees verder om te zien hoe je als freelancer geholpen kunt worden op weg naar de top.

Zakelijke rekening

Een zakelijke rekening zul je ongetwijfeld nodig hebben om je als zzp’er of freelancer op een adequate manier voor te bewegen. Daarbij is het goed om na te denken over de verschillende kosten die dit met zich meebrengt. Wat je hierbij zeker moet weten is dat er verschillende zakelijke rekeningen bestaan die je kunt openen. Als zzp’er is het namelijk zo dat je veelvuldig transacties van verschillende aard zal moeten uitvoeren. Daarom kun je  verschillende zakelijke rekeningen vergelijken. Op basis van een goed onderzoek kun je kiezen welke optie je het voordeligst uitkomt. 

Administratie uitbesteden of zelf doen?

Geordend te werk gaan is iets wat je altijd in je moet hebben, of je nu als ZZP’er aan de slag gaat of anders. Indien je ervoor kiest om een eigen onderneming te starten, zul je merken dat je op een bepaald punt een bepaalde groei gaat merken. Wat je dan zal merken is dat er een bepaalde druk ontstaat. Meer opdrachten krijgen, betekent dat je veel meer zal moeten bijhouden. Vooral in administratieve zin zal je dit moeten doen. Uiteraard is het zo dat je dit keurig zal moeten bijhouden. Aan de hand van de werkdruk kun je zelf bepalen of het werk beter is om uit te besteden of juist niet. Er zijn verschillende bedrijven die dit uit je handen kunnen nemen zodat je je op je onderneming kan concentreren. Een van deze bekende organisatie is zzp daily. 

Laat je goed informeren

Een zzp’er worden is niet iets wat je van de ene op de andere dag besluit. In de meeste gevallen is het zo dat je er jaren over hebt nagedacht en je ook nog een plan van aanpak klaar hebt liggen. Toch zijn er ook mensen die een vrij impulsief besluit nemen en zich niet goed inlezen. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat je hiermee onnodig risico neemt.