Home Financieel Bitcoin is pas net begonnen!

Bitcoin is pas net begonnen!

0
Bitcoin is pas net begonnen!

Het is misschien wel de grootste technologische ontwikkeling van het afgelopen decennia: Bitcoin. Een nieuwe manier van betalen en een flexibelere spaarmethode dan goud. Deze digitale munt kent naast diepe dalen ook vele jaren met enorme prijsstijgingen. Zo ook in 2021, de Bitcoin koers steeg met 200% maar daalde ook met 55%. Doordat de digitale munt zich in een relatief nieuwe markt bevindt, is de prijsstabiliteit ten opzichte van bijvoorbeeld aandelen nog afwezig. Maar dit biedt kansen!

Na een aantal spannende weken zijn investeerders positief over Bitcoin. Een enorme daling van 55% leidde tot onrust, maar op dit moment heeft Bitcoin zijn bodem gevonden en is in een opwaartse trend. De all time high van Bitcoin ligt nu rond de $65.000, een bedrag dat vele investeerders niet als top van deze bull run zien. Nu is het altijd gevaarlijk om naar advies van anderen te luisteren, doe goed je eigen onderzoek.

Wanneer is het een goed moment om in te stappen?

De interesse in Bitcoin onder mensen wordt steeds groter. Velen zien de enorme winsten, maar weten niet wanneer ze moeten instappen. Een veelgebruikte methode is de DCA-methode. DCA staat voor Dollar Cost Average, je investeert maandelijks of wekelijks een bepaald bedrag en kijkt er vervolgens niet meer naar. Investeren kan een enorm emotionele strijd zijn en deze emoties kunnen lijken tot paniekaankopen of paniekverkopen. Door de DCA-methode zijn de emoties minder en ben je meer gericht op de lange termijn.

Bitcoin bestaat al meer dan 10 jaar, maar toch is de digitale munt pas net begonnen. Sinds dit jaar neemt de interesse van landen pas toe. Zo heeft El Salvador bekend gemaakt dat zij de Bitcoin als reservemunt zien. Daarnaast zijn er tientallen landen die de munt op het oog hebben. Naast landen neemt de interesse van bedrijven ook steeds meer toe. Tesla heeft bekend gemaakt dat zij Bitcoin op de balans hebben en er zijn ook geruchten dat Facebook en Amazon bezig zijn met de digitale munt. Indirect zijn China en de Verenigde Staten ook grootaandeelhouder van de digitale munt, dit door beslag leggen op de Bitcoin van criminelen die probeerden geld wit te wassen.

Bescherm je vermogen ook online!

De tijd dat criminelen voornamelijk Bitcoin gebruikten is ook voorbij. Op dit moment is dat niet anders dan bijvoorbeeld bij een Dollar of Euro. Maar toch moet je oppassen voor criminelen! Op straat laat jij je spaargeld ook niet zomaar in je broekzak, voor Bitcoin is ook een Bitcoin wallet nodig. Hiervoor zijn meerdere opties, er zijn zowel digitale wallets als wallets buiten het internet om. Deze laatste variant werkt op de blockchain technologie, net als Bitcoin. Door je digitale munten in een portemonnee die werkt met blockchain technologie te stoppen, ben je goed beschermd.