5 effectieve sporten als je wilt afvallen

Wil je graag wat kilootjes kwijt en wil je dat bereiken door extra te bewegen? Goed bezig! Sommige mensen weten exact wat ze willen doen qua sport, anderen hebben eigenlijk geen idee waar ze überhaupt moeten beginnen. Het liefst val je zo effectief mogelijk af. Dit doe je in principe door een sport te beoefenen waarbij je veel calorieën verbrandt. We hebben 5 effectieve sporten om af te vallen voor je op een rijtje gezet.

1. Bootcamp

Bij bootcamp train in je in een relatief korte tijd op intensieve wijze je spieren en conditie. Vaak duurt een bootcampsessie een uur. Het achterliggende idee van bootcamp is dat je het in teamverband doet. Dit zorgt ervoor dat je intensiever bezig bent dan wanneer je individueel aan de slag gaat. Door in korte tijd heel fanatiek bezig te zijn, krijgt je stofwisseling een boost. Dit houdt in dat je lichaam relatief veel calorieën gebruikt in verhouding met de tijd dat je bezig bent.

2. Boksen

Boksen is een zeer intensieve sport. Je gebruikt zeker niet alleen je armen, wat je misschien zou denken. Natuurlijk zijn je armen belangrijk tijdens het boksen, maar ook met je buik (core) en je benen ben je continu bezig. Hierdoor verbruik je stiekem meer calorieën dan je misschien zou verwachten.

3. Spinnen

Ten derde is spinnen een aanrader. Spinnen is goed voor het afvallen, omdat je heel erg op intervalniveau bezig bent. Dit werkt uitstekend als je wilt afvallen, omdat je hartslag in korte tijd verhoogt en verlaagt. Hierdoor is deze sport goed voor je calorieverbranding.

4. Zwemmen

Zwemmen is voor veel afvallers een populaire sport. Dat komt omdat je tijdens het zwemmen bijna al je spieren gebruikt. Om die reden wordt zwemmen vaak gezien als de beste sport wat afvallen betreft. Hier zit een kern van waarheid in, maar daar moet wel bij vermeld worden dat dit alleen het geval is als je probeert op een flink tempo te zwemmen. Wanneer je enkel recreatief baantjes trekt op een rustig tempo, dan verhoogt/verlaagt je hartslag niet heel veel. Desondanks kan zwemmen wel een goed startpunt zijn om meer te bewegen om jouw persoonlijk doel te behalen.

5. Touwtjespringen

Ook touwtjespringen is heel effectief, zeker als je probeert in sessies te werken. Probeer bijvoorbeeld twee minuten lang zo snel mogelijk te springen, om vervolgens een minuut rust te nemen. Zo creëer je een intervaleffect. Zoals eerder uitgelegd is dat een slimme en effectieve manier om te sporten als je afvallen als doel hebt.

Helpt sporten met afvallen?

Bewegen is heel belangrijk als je wilt afvallen. Toch komt er nog meer bij kijken dan alleen veel sporten. Zo moet je bijvoorbeeld ook goed op je voeding letten en niet te veel alcohol drinken. Het is dus een heel proces waarbij je eigenlijk vooral je leefstijl aan probeert te passen. Dit kan best een uitdaging zijn. Daarom zijn er veel instanties die je kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld eens bij WW! Ga hiervoor naar weightwatchers.com/nl/. Daar vind je nog meer tips en tricks om verantwoord af te vallen zodat je de uitdaging volhoudt en je uiteindelijke doel ook bereikt!

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

De perfecte trouwfotograaf vinden met Happix: tips voor je huwelijksdag

Je huwelijksdag is een van de meest speciale en onvergetelijke dagen in je leven. Het vinden van de perfecte trouwfotograaf kan een grote bijdrage...

Bouw je schuur om tot hobbyruimte/werkplaats

Een schuur kan de perfecte plek zijn om je hobby uit te oefenen. Of het nu gaat om houtbewerking, metaalbewerking, schilderen of een andere...

Wat is de voordeligste manier om een ​​financiële plan te maken met behulp van uw bedrijf?

Het creëren van een financiële plan voor uw bedrijf is een belangrijk onderdeel van het creëren van een succesvol bedrijf. Uw financiële plan geeft...